Fermierii români, ajutaţi de Comisia Europeană cu până la 15.000 de euro ,

0

Comisia Europeană a autorizat o schemă de ajutoare de stat în valoare de 304 milioane de euro pentru fermierii români afectaţi de criza economică. Ajutoarele pot fi acordate până la sfârşitul anului, cu o limită de 15.000 de euro pentur fiecare fermier, informează EurActiv.

Schema este accesibilă tuturor fermierilor din toate sub-sectoarele producţiei agricole primare, cu condiţia ca aceştia să nu fi fost deja în dificultate la 1 iulie 2008 (cu alte cuvinte înainte de începerea crizei), şi este limitată în timp până la 31 decembrie 2011. Se oferă ajutoare sub formă de subvenţii directe, în sumă de până la 15 000 euro pe fermier, calculate pe baza unor parametri tehnici (sumă pe hectar şi unitate animal viu), potrivit unui comunicat al instituţiei.

“Schema lansată de România respectă toate condiţiile prevăzute de Cadrul temporar de criză. În particular, autorităţile române au demonstrat că schema este necesară, proporţională şi oportună pentru a corectă o perturbare gravă a economiei. Comisia a considerat, aşadar, că schema poate fi aprobată în temeiul articolului 107 alineatul (3) literă (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Comisia a autorizat deja în februarie, că parte a Cadrului temporar de criză, o schemă de credite subvenţionate pentru fermieri, cu un buget de 120 milioane RON (aproximativ 30 milioane euro).

Foto: Reuters

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger