Fermierii au ieşit cu tractoarele în Ottawa, împotriva Parteneriatului Trans-Pacific

0

Producătorii de lactate din Ontario s-au adunat cu tractoare şi vaci pe Dealul Parlamentului din Ottawa pentru a protesta împotriva unor concesii prevăzute de Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), care urmează să fie semnat în curând, scrie CBC News. Protestatarii au mărşăluit pe străzi marţi, cu o zi înainte ca miniştrii comerţului din 12 ţări din regiunea Asia-Pacific să se întâlnească în Atlanta pentru a discuta detaliile tratatului comercial, la fel de controversat ca fratele său TTIP.

Guvernul conservator din Canada speră ca, înainte de acest weekend, să ajungă la un acord care să pună bazele celei mai mari zone de comerţ liber din lume, iar dacă totul va merge conform planului, reprezentanţii săi vor face informări săptămâna aceasta privind prevederile TPP în diferite oraşe ale ţării. Tratatul ar urma să acopere 40% din economia globală.

Pe Dealul Parlamentului, producătorii de lactate şi-au plimbat vacile, şi-au parcat tractoarele şi au vărsat lapte pe asfalt pentru a protesta împotriva faptului că, în cadrul negocierilor pentru semnarea acordului, mari producători de lapte precum Noua Zeelandă (una dintre cele 12 ţări) cer tarife mai mici pe exporturi pe pieţele străine, inclusiv pe cea canadiană.

Sistemul canadian, care impune limite pe producţie şi tarife mari pe importuri, a fost multă vreme favorabil fermelor familiale, care sunt profitabile şi viabile din punct de vedere economic. Aflaţi mai multe detalii aici.

Puteţi citi şi:

Un grup de cetăţeni dă în judecată guvernul japonez, pentru a opri negocierile TPP


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger