Fermierii au găsit o nouă metodă să îngrașe porcul: îl hrănesc cu marijuana

1

pig1În timp ce câteva state americane au aprobat sau urmează să aprobe legalizarea consumului de marjuana în scopuri recreative, producătorii de cannabis rămân cu cantități deloc neglijabile de resturi vegetale, pe care câțiva fermierii s-au hotărât să le folosească în dezvoltarea unei metode experimentale de hrănire a porcilor.

Vă e, desigur, cunoscută, zicala ”mănânci ca porcul,” însă gândiți-vă cum e să mănânci ca un porc fumat, date fiind binecunoscutele proprietăți ale marijuanei de a crește apetitul pentru mâncare. De la această premisă au plecat și câțiva fermieri americani, printre care și Susannah Gross, care deține o fermă porcină lângă Seattle. Patru dintre porcii acestei ferme au primit hrană suplimentată  cu resturi de cannabis, iar în cele patru luni cât au avut parte de această dietă, s-a constatat că animalele se îngrășaseră cu aproape 10 kilograme mai mult decât vecinii lor de cocină, care primiseră hrană obișnuită.

Matt McAlman, unul dintre cultivatorii de cannabis medicinal care aprovizionează cu resturi vegetale aceste ferme experimentale, e de părere că această metodă ar trebui adoptată și în hrănirea altor animale, sperând ca în viitor să existe și vaci sau pui hrăniți cu marijuana. Deși unii susțin gustul cărnii provenite de la animale hrănite cu cannabis este mai bun, aceasta nu este decât o impresie subiectivă. Ce îi îngrijorează pe unii dintre cei care evaluează impactul acestei diete este faptul că această carne ar putea conține urme de THC, susbstanța psihoactivă din cannabis, întrebare la care specialiștii au răspuns până acum negativ.

Washington și Colorado s-au numărat printre primele state care au legalizat folosirea marijuanei în scopuri recreative, alături de ele mai existând circa 20 de alte state care iau în calcul adoptarea acestei măsuri, în ciuda faptului că guvernul federal cataloghează încă marijuana drept un narcotic ilegal.

Sursa: Reuters

Foto: Marijuana.com


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger