Fermele plutitoare, o posibilă soluţie pentru criza de hrană preconizată în viitorul apropiat al omenirii

3

Potrivit estimărilor World Food Programme, aproximativ 795 de milioane de oameni din lume nu au acces la hrana necesară unei vieţi sănătoase, în condiţiile în care populaţia lumii va creşte până la aproape zece miliarde până în anul 2050. Această creştere demografică va însemna şi mai puţin spaţiu pentru cultivarea hranei, dar şi o cerere mai mare de hrană.

În acest context, ştiinţa propune diverse idei care să prevină o criză a hranei la nivel global, iar una dintre acestea constă în înfiinţarea fermelor plutitoare – pe lacuri, râuri, mări sau oceane. Ideea aparţine companiei Forward Thinking Architecture din Spania, iar proiectul se numeşte “Smart Floating Farms“.

Fermele pe apă ar avea mai multe avantaje, spun cei care le-au gândit: s-ar putea întinde pe spaţii foarte largi; nu au nevoie de sol, deoarece sunt hidroponice; s-ar autosusţine din punct de vedere energetic; ar putea fi folosite pe mai multe niveluri (spre exemplu, unul pentru cultivarea legumelor, altul, pentru a crea crescătorii de peşti, altul, pentru producerea de energie); ar fi prietenoase cu mediul şi eficiente din punct de vedere al costurilor.

Mai multe detalii despre aceste ferme plutitoare puteţi afla din materialul video de mai jos, marca Forward Thinking Architecture:

Sursa, foto: UW, Inhabitat


3 comentarii

  1. pai.. :))) o porcarie..de ce sa duci fermele in apa cand e muuult mai simplu sa aduci la ferme apa si mai putin costisitor..asta daca chiar vrei ..

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger