Fericirea te poate omorî

1

Fericirea poate ucide, susţin oamenii de ştiinţă, după ce au descoperit că oamenii foarte bucuroşi mor mai tineri decât cei mai supăraţi.

Copiii care sunt categorisiţi ca fiind “foarte veseli” la şcoală mor mai devreme decât colegii lor mai rezervaţi. Cercetătorii explică acest lucru prin faptul că aceştia duc vieţi mai lipsite de griji, sunt mai expuşi pericolului şi au un stil de viaţă mai nesănătos.

De asemenea, aceştia sunt mai predispuşi problemelor mintale precum depresie bipolară, caracterizată prin schimbări bruşte ale stării de spirit, de la fericire extremă la tristeţe extremă.

A fi prea bucuros, mai ales în momente nepotrivite, poate, de asemenea, să ducă la înfurierea celorlalţi, crescând, astfel, riscul de a deveni victimă.

Studiul realizat de mai multe universităţi a analizat detalii despre copii din anii 1920 până la vârsta maturităţii. Rezultatele arată că cei caracterizaţi ca fiind “foarte veseli” au murit mai devreme decât colegii mai rezervaţi.

Cercetătorii au mai descoperit că a te strădui prea mult să fii fericit duce la depresie. Articolele din reviste care oferă sfaturi de a fi fericit au fost învinovăţite de înrăutăţirea stării de spirit.

Rezultatele studiului publicat în Perspectives on Psychological Science arată că, de fapt, cheia spre fericire este mult mai simplă: relaţii bune cu prietenii şi membrii familiei.

“Când încerci să fii fericit cu motivaţia sau aşteptarea ca aceste lucruri trebuie să te facă fericit poţi ajunge să fii dezamăgit, iar fericirea să scadă”, explică unul dintre autori, profesorul June Gruber, de la Universitatea Yale.

Foto: Flickr / girlwithtrowel

Sursa: The Telegraph

Cititi si:

Mitul fericirii

A sti dinainte cat dureaza un eveniment neplacut sporeste supliciul

Este depresia o boala?


Un comentariu

  1. Pingback: Mitul fericirii | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger