Fericirea, rețeta pentru o viață lungă

0

Oamenii fericiți au un motiv în plus să se bucure – ei vor trăi mai mult. Un nou studiu al University College din Londra arată că persoanele fericite au un risc redus cu 35% să moară prematur; spre deosebire de alte studii care s-au bazat de amintirea participanților a stărilor emoționale , cercetătorii au folosit, de această dată, o tehnică ce arată starea emoțională a persoanei în timp real.

Cei aproximativ 4.000 de participanți cu vârste între 52 și 79 de ani au fost rugați să noteze sentimentele de fericire și anxietate de patru ori în decursul unei zile, începând cu momentul trezirii. Cercetătorii i-au urmărit, apoi, timp de cinci ani, înregistrând, în acest timp, numărul deceselor.

După controlarea vârstei, sexului, depresiei, anumite boli precum cancer sau diabet și obiceiuri fatale precum fumatul, studiul arată că cei care care s-au declarat mai fericiți trăiesc mai mult decât restul.

“Am fost puțin surprins că efectul fericirii este atât de mare, chiar și în rândul oamenilor cu boli cronice”, spune Andrew Steptoe, autorul principal al studiului.

Foto: Flickr / jm3

Sursa: MSNBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger