Femeilor le plac bărbaţii deja luaţi

1

Într-un film al lui Scorsese, un poliţist îl sfătuieşte pe colegul său mai tînăr să se însoare ca să agaţe mai uşor femei. Cînd îţi văd verigheta, îi spune acesta, ele ştiu că nu eşti un ratat absolut, dacă există cineva care a hotărît să te suporte pentru tot restul vieţii.

Oklahoma State University a coordonat recent un studiu prin care să verifice această idee. 184 de studenţi heterosexuali, jumătate femei şi jumătate bărbaţi, dintre care jumătate erau singuri şi jumătate aveau o relaţie de cuplu, au participat la anchetă. Acestora li s-a arătat fotografia unui bărbat şi respectiv a unei femei, însoţite de cîte o prezentare.

Studentele singure au fost interesate în proporţie de 59% să aibă o relaţie cu bărbatul din fotografie cînd ştiau că acesta e singur. 90% dintre cele cărora li s-a spus că bărbatul e implicat într-o relaţie s-au arătat interesate de el. Pentru bărbaţi, statutul femeii din fotografie nu a făcut nici o diferenţă, iar femeile cuplate au fost mai atrase, dar nu foarte mult, de bărbaţii singuri.

Burkley şi Parker, cei doi profesori care au coordonat studiul, speculează că femeile singure sunt mai atrase de bărbaţii cu parteneră pentru că aceştia au fost deja verificaţi, în vreme ce bărbaţii singuri sunt de calitate incertă. O explicaţie suplimentară ar fi că trăim într-o societate extrem de competitivă, unde respectul de sine e cîştigat prin înfrîngerea rivalilor.

Acelaşi tip de atracţie pentru masculi deja luaţi a fost raportat şi la peşti şi păsări.

 

Tags:Un comentariu

  1. pai, cred ca e suficient doar sa iti pui o verigheta pe deget si sa taci din gura cand esti intrebat daca esti sau nu insurat (plausible deniability) :))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger