Femeile sunt mai verzi decât bărbaţii şi în practică

1

Se intuieşte că femeile sunt mai verzi decât bărbaţii, cel puţin la atitudine şi preferinţe, iar bănuiala este confirmată de un studiu al Institutului Naţional de Statistică şi Economie din Franţa, care arată că preferinţa femeilor pentru eco se traduce şi în acţiuni, informează Time. Cu alte cuvinte, bărbaţii sunt mai dăunători pentru planetă.

Studiul arată că franţuzoaicele sunt responsabile pentru 32,3 kilograme de dioxid de carbon pe zi, pe când bărbaţii sunt responsabili pentru 39,3 kilograme, în principal din cauza alimentaţiei şi folosirii ineficiente a transportului.

Nu este prima dată când cercetătorii descoperă că bărbaţii se poartă mai rău cu mediul decât femeile. În august 2009, Annika Carlsson-Kanyama din Suedia şi Riita Raty din Finlanda au ajuns la concluzii similare. Examinând 10 activităţi zilnice ale ambelor sexe în Germania, Grecia, Norvegia şi Suedia, au descoperit că bărbaţii mănâncă mai multă carne şi beau mai multe băuturi procesate decât femeile, folosesc în măsură mai mare maşina şi conduc pe distanţe mai mari, ceea ce rezultă în emisii mai multe. Diferenţele dintre sexe variază de la 6% în Norvegia, la 8% în Germania, la 22% în Suedia şi chiar 39% în Grecia.

În privinţa transportului, bărbaţii fac mai multe călătorii cu avionul şi maşina, crescându-şi considerabil amprenta de carbon, explică cercetătorii de la Institutului Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic din Germania.Această diferenţă poate fi eliminată în viitor prin creşterea accesului femeilor la funcţiile superioare şi la creşterea responsabilităţilor casnice ale bărbaţilor.

La capitolul alimentaţie, bărbaţii mănâncă mai multă carne, iar femeile mai multe fructe şi legume – obieciuri greu de schimbat, spun cercetătorii. Studiul din Franţa arată că alimentaţia bărbaţilor este responsabilă pentru 7,98 de kilograme de dioxid de carbon pe zi, pe când cea a femeilor este de 6,79 kilograme pe zi.

Foto: Flickr / ernop

Citiţi şi:

Bărbaţii vorbesc mai mult decât femeile

Locuinţa unui burlac este de 15 ori mai murdară decât cea a unei femei singure

Cine e şeful în pat

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Bărbaţii occidentali sunt tot mai deprimaţi ca urmare a pierderii joburilor tradiţionale în construcţii şi producţie » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger