Femeile sunt mai stresate decat bărbaţii

1

O cincime dintre femeile din Marea Britanie se simt depăşite de stres, numărul acestora fiind dublu faţă de bărbaţii stresaţi, arată un studiu citat de Telegraph.

Aproximativ unul din şapte britanici se simt afectaţi de stres extrem. Experţii spun că stresul duce la creşterea presiunii arteriale, expunând oamenii la un risc ridicat de atac cerebral. O alimentaţie proastă şi lipsa activităţii fizice contribuie, de asemenea, la creşterea acestui risc.

Accidentul cerebral este a treia cea mai întâlnită cauză de deces în Marea Britanie după bolile de inimă şi cancer, omorând peste 67.000 de oameni în fiecare an.

Aproximativ 150.000 de oameni suferă, anual, un accident cerebral.

Aproximativ una din cinci femei şi unul din zece bărbaţi simt că stresul din viaţa lor este scăpat de sub control, potrivit sondajului realizat de Stroke Association.

Datele mai arată că aproape o cincime din oameni nu fac exerciţii fizice. Un număr similar de oameni au spus că fac exerciţii 30 de minute pe săptămână.

Mai mult de un sfert dintre cei chestionaţi între 45 şi 54 de ani spun că nu fac exerciţii fizice niciodată, în ciuda faptului că suferă de stres la cote ridicate.

Aproape jumătate consideră că sunt supuşi unui stres moderat. În general, 40% dintre cei intervievaţi spun că nu cunosc legătura dintre riscul de accident cerebral şi exerciţiile fizice.

“Cercetarea este deosebit de îngrijorătoare şi pune accent pe nevoia creşterii gradului de conştientizare a pericolului de accident cerebral”, spune James Beeby, reprezentant al Stroke Association.

Foto: Flickr / mikebaird

Citiţi şi:

Vouchere pentru britanicii care vor să mănânce sănătos

Stresul de sărbatori, rau pentru sănătate

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Punerea gândurilor pe hârtie te ajută să elimini stresul » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger