Femeile sunt, în continuare, mai sărace și mai slab reprezentate decât bărbații

0

Femeile sunt mai sărace decât bârbații, au joburi mai puțin stabile, sunt mai slab reprezentate pe poziții de decizie. Această realitate nu a fost nicicând mai actuală, deși discriminarea de gen este o problemă cunoscută și, cel puțin la nivel declarativ, combătută. Criza financiară îngreunează situația femeilor și mai mult. Potrivit italiencei Constanza Pagnini, reprezentanta Fundației Giacomo Brodolini, recesiunea cu care ne confruntăm afectează, în primul rând femeile, spre deosebire de crizele anterioare care au afectat domeniile dominate de bărbați.

Aceasta a spus, în cadrul Conferinței Internaționale Importanța economică a egalității de gen organizate de agenția de comunicarea TBWA, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate și ActiveWatch, că femeile sunt mai afectate de criza actuală pentru că principalele reduceri bugetare s-au făcut la cheltuielile care sprijină prezența femeilor pe piața muncii, iar femeile ocupă poziții mai slabe pe piața muncii, ceea ce le face mai vulnerabile la pierderea locului de muncă.

Specialiștii au menționat că, neavând resurse financiare să implementeze programe ce susțin lupta împotriva discriminării, guvernele pe plan național nu sunt destul de puternice. Criza economică a intensificat discriminarea de gen de pe piața muncii din România, iar diferențele dintre România și celelalte țări europene sunt destul de mari în ceea ce privește egalitatea de șanse pe piața muncii.

“Veștile nu sunt bune”, spune Anda Croitoru, reprezentant al Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați din Ministerul Muncii, cu privire la situația angajatelor din instituțiile publice. „Dacă, în trecut, discrepanța dintre salarii era doar o problemă a companiilor private, unde bărbații câștigau în medie mai mult decât femeile, acum putem să vedem transferul acestei probleme și la instituțiile publice”, a spus aceasta.

Conferința face parte din proiectul ALTFEM, o campanie pentru schimbarea imaginii femeii în societate, în cadrul căruia au fost realizate două rapoarte de cercetare pe acest subiect. Una dintre acestea, care a abordat stereotipurile de gen ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă privind competențele, alegerea profesiei și rolurile din viața profesională și personală, a arătat că muncile considerate a fi potrivite femeilor presupun îngrijire, organizare și abilități de a educa, iar cele considerate a fi potrivite pentru bărbați necesită capacitatea de a lua decizii, abilități tehnice și forță fizică. În plus, bărbații sunt considerați a fi mai buni în poziții de manager, plecându-se de la premisa că iau decizii rapide, își asumă riscuri, sunt mai puțin influențabili, mai obiectivi. Femeile șefe sunt aspru judecate când sunt asociate cu incompetența și eșecul.

Foto: Flickr / mikebird


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger