Femeile sunt atrase de bărbații mândri sau rușinați, nu de cei zâmbitori

1

Nimănui nu-i place o față tristă, ne spun comandamentele sociale ale momentului. Zâmbetul e un accesoriu obligatoriu într-o lume condusă de principiile marketingului. Dacă vrei să vinzi ce ai de vândut, indiferent de cum te simți, trebuie să porți masca fericirii. La suprafață, de voie, de nevoie, strategia funcționează, dar la nivel instinctual, lucrurile sunt mai complicate. Pe piața sexuală, regulile sunt altele.

Într-o serie de studii publicate în revista Emotion, e analizată relația dintre atracția sexuală și afișarea diferitelor tipuri de emoții: fericire, mândrie și rușine.

Cum era de așteptat, femeile prietenoase și vesele sunt mai atractive. În schimb, bărbații prea zâmbitori le creează femeilor impresia de valoare sexuală redusă.  Ceea ce îi face pe bărbați interesanți, la nivel instinctual, pentru femei e mândria. Afișată de femei, însă, prea multă mîndrie îi determină pe bărbați să bată în retragere.

“O față zâmbitoare este considerată esențială în interacțiunile sociale prietenoase, inclusiv cele care implică atracție sexuală, puține studii au analizat dacă zâmbetul este, de fapt, atrăgător”, spune profesorul Jessica Tracy, cercetătorul principal. “Studiul arată că bărbații și femeile răspund foarte diferit la emoțiile arătate, inclusiv la zâmbete”, mai spune aceasta.

Peste 1.000 de participanți adulți au clasificat atractivitatea sexuală a sute de imagini ale sexului opus. Printre aceste imagini se numărau fețe zâmbitoare, fețe mândre și fețe rușinate. Cercetătorii au observat că femeile sunt cel mai puțin atrase de de bărbații zâmbitori, dar bărbații sunt atrași cel mai mult de femeile zâmbitoare.

Cercetătorii atrag atenția că este important de reținut că studiul analizează primele impresii, nu analizează dacă persoanele s-ar potrivi într-o relație. Studii anterioare au arătat că trăsăturile emoționale pozitive și o personalitate plăcută sunt de dorit într-o relație.

Profesorul Tracy spune că alte studii sugerează că lucrurile care sunt atrăgătoare la persoanele de sex opus sunt conturate de evoluție și cultură de-a lungul a secole. De exemplu, unele teorii susțin că femeile sunt atrase de bărbați mândri pentru că aceștia simbolizează statut, competență și abilitatea de a susține o familie.

Foto: Flickr / Noodle93

Sursa: Daily Mail

Citiți și:

Cum să fim fericiți: 10 metode și 50 de acțiuni

5 metode de a convinge pe cineva să facă ce vrei tu

Cum ne păcălesc narcisicii

Tags:Un comentariu

  1. 7000 de ani de involutia a facut ca mandria sa reprezinte ceva in societatile umane……….in secolul nostru …toate aceste “studii” nu au nicio valoare

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger