Femeile sînt în război cu femeile mai sexy

0

Despre competiția dintre femei se vorbește mai puțin decît cea dintre bărbați pentru că e mai subtilă și indirectă și mult mai puțin violentă. De curînd, cercetătorii au abordat subiectul cu atenție.

 

 

Pentru a vedea cum reacționează studentele la apariția unei rivale, cercetătorii de la McMaster University au adus cîte două fete într-un laborator sub pretextul că vor discuta despre prietenie. La un moment dat, o altă tînără intra în încăpere și spunea că-l caută pe unul dintre profesori.

 Această a treia fată fusese aleasă de cercetătorii Tracy Vaillancourt și Aanchal Sharma pe baza unor criterii de frumusețe clasice în teoria evoluționistă: raportul ideal între șolduri și talie, piele curată, sîni mari etc. Uneori ea a intrat în laborator îmbrăcată cu tricou și blugi, alteori cu o bluză mulată și fustă scurtă..

De cîte ori a intrat îmbrăcată cu blugi, nu a atras prea mult atenția celorlalte două studente (reacțiile lor erau înregistrate în secret după ce fata pleca). Cînd a purtat fustă scurtă, aproape toate studentele și-au manifestat ostilitatea și au comentat-o negativ. Au fixat-o agresiv cu privirea și au evaluat-o, și-au dat ochii peste cap iar uneori și-au manifestat în mod direct furia.

 Rezultatele studiului par să fie valabile mai mult pentru tinere. Alte studii de aceeași natură au arătat că o adolescentă sau o tînără are mai multe șanse să devină țintă a agresiunii celorlalte fete cu cît e mai atractivă.

 Vaillancourt spune că stigmatizarea sexualității altor femei (slut-shaming) în societățile monogame e practicată mai mult de femei decît de bărbați. Femeile sînt mai intolerante cu alte femei care dau semne de promiscuitate.

Christopher J. Ferguson, un psiholog de la Stetson University, spune că insatisfacția femeilor cu corpurile lor nu e influențată de ceea ce văd la televizor sau în reviste; mai degrabă, mass media nu face decît să reproducă – și să exagereze – ceea ce se întîmplă în societate. Competiția cu alte femei le face să-și dorească să fie mai zvelte decît ar fi normal (și decît și-ar dori bărbații să le vadă).

Puteți citi și:

Femeile decid rațional dacă iubesc

Cât de puternică e dorința sexuală la femei

Bărbații cred că discutarea problemelor de pierdere de vreme


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger