Femeile sexy sunt și mai bune la suflet?

0

Știința zice că da. Femeile cu forme și chipuri mai sexy sunt mai empatice și mai pricepute să identifice starea emoțională a altora. În plus, își dau seama mai ușor cînd un bărbat le minte în privința intențiilor sale de atașament.

 

 

Configurația trupului e un dimorfism sexual. La bărbați, e importantă din acest punct de vedere proporția dintre șolduri și umeri, la femei, e cea dintre talie și șolduri. Femeile cu talia cît mai strîmtă și șoldurile cît mai generoase, adică așa-numitele forme de clepsidră, sunt considerate mai atractive, mai sănătoase și mai fertile. Acest tip de femeie are vocea mai atractivă, își pierde virginitatea mai devreme și are mai mulți parteneri sexuali. În plus, un studiu recent explică de ce proporția dintre talie și șolduri e corelată și cu performanța cognitivă.

Jennifer A. Bremser și Gordon G. Gallup Jr. de la Universitatea din Albany, NY, afirmă că trăsăturile mai feminine indică și un creier mai feminin – acestea sunt influențate de efectele estrogenilor la pubertate. Așa-numitul creier feminin are, printre caracteristicile sale, capacitatea empatică ridicată, identificarea stărilor celorlalți oameni și în general mai multă empatie decît sistematizare (și poate de aici stereotipul inginerei sau cercetătoarei științifice cu forme ale trupului mai puțin feminine).

Talia Salmei Hayek împărțită la mărimea șoldurilor dă un raport de 0, 7,
considerat a fi proporția perfectă – Salma te înțelege cel mai bine și e alături de tine la greu

 

În același timp, femeile mai feminine, care sunt de obicei ținta curtării bărbaților, sunt și mai pricepute la a detecta minciunile acestora (ceea ce nu înseamnă că nu le și pot tolera cu ochii închiși).

Aceste explicații biologiste sunt permanent atacate de psihologii experimentali sau de criticii culturali – capacitățile femeilor-clepsidră ar putea fi activate sau condiționate de așteptările sociale, de rolul care li se atribuie femeilor.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger