Femeile se simt grase când se uită în oglinda indiferent de greutate

1

În ochii prietenilor ea poate fi un model, dar în oglindă o femeie se vede, cel mai probabil, grasă. Doar o femeie din 17, din rândul celor cu o greutate normală, se consideră “slabă”, arată un sondaj citat de Telegraph.

Miile de voluntari din cadrul studiului au fost rugaţi să se uite în oglindă şi să aleagă dintre 12 adjective pentru a descrie cum se simt sau cum consideră că arată. Subiecţii erau măsuraţi pentru a determina dacă sunt supraponderali sau au o greutate normală.

Dintre femeile care erau de o greutate normală pentru înălţimea lor, doar 13% au susţinut că sunt mulţumite de ce văd în oglindă şi doar 6% au spus că sunt slabe.

În ciuda greutăţii normale, 17% dintre aceste femei s-au descris că fiind “grase” şi tot atâtea au spus că se simt deprimate când se uită în oglindă.

În cadrul studiului au participat şi bărbaţi care nu au considerat că sunt mai graşi decât sunt în realitate. Doar 6% dintre bărbaţii cu o greutate corporală normală s-au descris ca fiind graşi.

Diferenţa există şi în rândul celor supraponderali, de două ori mai multe femei decât bărbaţi spunând că se simt jenate de corpul lor.

Bărbaţii înclină să dea vină pe alcool pentru kilogramele în plus, pe când femeile învinovăţesc ciocolata, potrivit sondajului printre 2.200 de persoane, realizat de compania Slimming World.

Caryl Richard, reprezentantul companiei, spune că rezultatele sondajului arată că pentru femei încrederea în sine şi greutate sunt strâns legate, pe când bărbaţii sunt mai pragmatici.

Psihologul Sandra Wheatley explică, pentru Telegraph, că femeile s-au obişnuit să fie judecate în funcţie de aparenţe, drept care ele folosesc greutatea că măsură pentru valoarea lor, mai ales când simt că nu se apropie de imaginea unui model.

Citiţi şi:

Mituri stropite cu alcool

Vouchere pentru britanicii care vor să mănânce sănătos

Pepsi a găsit reţeta savorii pentru băuturile sărace în calorii

Foto: Flickr / liquene

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Încălzirea centralizată ne poate face mai grași » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger