Femeile se prefac mai interesate de copii cînd vor să atragă un bărbat

0

 Cercetările psihologilor evoluționiști au arătat că în situațiile de curtare romantică, și bărbații și femeile au strategii de auto-prezentare într-o lumină mai bună. Femeile încearcă să se arate mai interesate de copii decît sînt în realitate în acele momente.

O cercetare făcută de Universitatea din Cardiff a arătat că atunci cînd sînt în perioada de curtare, femeile își controlează expresiile feței pentru a-și demonstra disponibilitatea de a se reproduce.

Cercetarea a constat în două studii separate. Unul verifica dacă femeile care vor să atragă un partener zîmbesc mai mult cînd sînt în preajma copiilor și potențialul partener le poate vedea.

Al doilea studiu se concentra pe controlul emoțiilor negative – dacă femeile, în perioada romantică, se încruntă mai puțin în relația cu un copil.

Într-o fază a cercetării, subiectele au fost puse să privească imagini cu copii și să-și descrie gîndurile și emoțiile față de aceștia. În a doua fază, femeile au fost filmate în timp ce priveau imagini cu copii.
Din cele două faze s-a tras concluzia că femeile își modifică fața în prezența copiilor deși gîndurile și sentimentele lor față de aceștia nu se potrivesc neapărat cu ceea ce afișează. Uneori femeile zîmbesc cînd văd copii și sînt într-o perioadă de curtare de către un partener dar în sufletul lor pot fi chiar iritate de prezența celor mici, își pot pierde ușor răbdarea și interesul. De cele mai multe ori însă se străduiesc să-și ascundă iritarea. Adică, dacă nu le vine să zîmbească, măcar nu se încruntă, cum ar face-o în alte momente, cînd nu trebuie să demonstreze nimic.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger