Femeile obsedate de propria înfățișare postează poze pe Facebook în competiția pentru atenție

2

Femeile care își bazează autoprețuirea pe modul în care arată folosesc Facebook-ul pentru a se simți mai bine cu ele, cred oamenii de știință. Astfel de femei au tendința de a încărca mai multe poze online și de a crea rețele sociale mai extinse pe site-urile de social networking.

Cercetătorii de la universitățile din Buffalo, Texas și Hawaii au observat un lucru care poate că nu surprinde pe nimeni: femeiele se identifică mai mult decât bărbații cu imaginea și cu înfățișarea lor. „Rezultatele denotă diferențe persistene în comportamentul bărbaților și al femeilor care sunt rezultate din centrarea culturală pe imaginea și înfățișarea femeii”, explică autorul principal al studiului, Michael Stefanone, pentru Daily Mail.

Oamenii de știință americani au analizat comportamentul de pe rețelele de socializare online. Au intervievat 311 voluntari și au studiat modul în care fiecare dintre aceștia folosește Facebook-ul și pe ce factori își bazează self-esteem-ul. Au examinat timpul petrecut de bărbați și de femei pentru administrarea profilurilor, numărul de fotografii uploadate, mărimea rețelelor de prieteni și nivelul de promiscuitate.

Cei care își bazează self-esteem-ul pe aprobarea altora, înfățișare fizică și întrecerea altora în competiții încarcă mai mult poze, au observat cercetătorii. Cei care se autoprețuiesc ghidându-se după viața de familie și după comportamente pe care le consideră morale petrec mai puțin timp în mediul online. „Chiar dacă este vorba de ceva stereotipal care ar fi putut fi prezis, sunt dezamăgit că în anul 2011 atât de multe femei tinere continuă să se aprecieze pe sine în funcție de cum arată – în acest caz, postând fotografii cu ele pe Facebook ca formă de publicitate”, spune Michael Stefanone. „Poate că asta reflectă valorizarea denaturată a aspectului femei în cultura populară și la televizor”.

Foto: Victor Bezrukov


Tags:2 comentarii

  1. Pingback: TOTB.ro - Chimicalele din produse, asociate cu menopauza timpurie » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger