Femeile nu pot avea orgasme vaginale, iar clitorisul este un penis feminin, susţin sexologii italieni

0

Doi sexologi italieni, Vincenzo Puppo, de la Centrul Italian pentru Sexologie, şi Guilia Puppo, susţin că au reuşit să pună punct unei dezbateri vechi privind orgasmul feminin, scrie Newscientist. Orgasmele vaginale şi punctul G nu există, spun ei, şi nici nu ar putea exista, stimularea clitoridiană directă fiind singura cale spre orgasm. Unii nu sunt de acord, spunând că orgasmul e mai complex de-atât.

 

 

Cercetătorii susţin că clitorisul nu e decât “un penis feminin” şi conchid că orgasmul e “întotdeauna posibil” la femei dacă are loc o “stimulare eficientă”. “Cheia orgasmului la femei este penisul feminin – clitorisul, bulbii vestibulari și pars intermedia, labia minora și corpus spongiosum ale uretrei feminine”, scriu cei doi sexologi. “Orgasmul ‘vaginal’ pe care îl reclamă unele femei este întotdeauna determinat de organele erectile din jurul lui”, se mai arată în studiul lor. “Vaginul nu are nicio relație anatomică cu clitorisul”.

Sexologii italieni susțin că punctul G nu este decât “o înșelătorie științifică” care a ajuns “în centrul unei industrii de milioane de dolari” și le-a îndemnat pe unele femei să-și facă operații “inutile și ineficiente” de augmentare pretinsei zone super-erogene. Studiul lor se leagă și de teoria omului de știință german Ernst Gräfenberg, potrivit căreia ejacularea feminină are loc în urma stimulării punctului G. Puppo și Puppo scriu că secreția care apare în timpul orgasmului feminin este produsă de glandele aflate aproape de extremitatea inferioară a uretrei, cunoscută și sub numele de “prostata feminină”. Ejacularea feminină puternică (squirting), fetişizată de pornografie, există, susţin ei, dar este un fenomen extrem de rar, iar faptul că femeile nu ejaculează ca bărbaţii le-ar permite să aibă orgasme multiple.

Cei doi cercetători, scrie The Daily Beast, extind cercetările lui Alfred Kinsey și al duoului William Masters și Virginia Johnson, menite să spulbere teoria lui Freud că orgasmele clitoridiene sunt “adolescente” și mai puțin intense decât cele vaginale, care ar fi “mature”. În anii ’40 și ’50, Kinsey a provocat ipoteza lui Freud după ce a intervievat 11.000 de femei, dintre care majoritatea au susținut că nu experimentaseră niciodată un orgasm vaginal. Apoi, în anii ’60, Masters și Johnson au contracarat la rândul lor remarcile lui Freud, subliniind și faptul că femeile sunt capabile să aibă mai multe orgasme într-o perioadă scurtă de timp.

Jurnalista Kayt Sukel scrie însă pentru Newscientist că orgasmul feminin e mai complex de atât şi că, deşi s-a dovedit că clitorisul se aseamănă cu penisul, având trăsături similare de dezvoltare, nu există suficiente date care să ateste că cele două organe au aceleaşi funcţie şi senzaţie. Oamenii de ştiinţă, argumentează ea, au descoperit că hormonii, enzimele şi neurochimicalele au efecte diferite asupra unor organe care ar trebui să fie la fel, existând astfel diferenţe subtile, dar semnificative între ele atunci când vine vorba de modul lor de funcţionare. Sexologii italieni, mai scrie Sukel, nu explică nici de ce atât de multe femei nu ajung la punctul culminant după multă stimulare clitoridiană sau de ce unele au orgasm în absența acestei stimulări și nu iau în calcul studiile care analizează rolul creierului asupra orgasmului sau cum stimularea cervicală directă poate induce orgasmul la femeile paralizate.

 

Puteți accesa și:

VIDEO 10 lucruri pe care nu le știați despre orgasm

Cum se citește orgasmul pe femeie

O fotografă a surprins femei din întreaga lume în timpul orgasmelor

Implanturile de orgasme: Plăcere prin apăsarea unui buton


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger