Femeile mai înalte sunt mai puţin materne?

0

Femeile mai înalte sunt mai orientate spre carieră şi mai puţin spre copii, femeile mai mici de statură fac mai mulţi copii şi au mai puţine ambiţii profesionale. Cercetările arată că anumite trăsături de personalitate ale femeilor pot fi influenţate de gradul de masculinitate fizică al acestora.

Măsurarea testosteronului indică în ce grad o femeie e mai ambiţioasă sau mai maternă. Un semn puternic al acestei masculinităţi este înălţimea. Datele strînse printr-un chestionar online au arătat că la femeile pre-reproductive (cu vîrste între 20 şi 29 de ani), interesul faţă de copii era invers proporţional cu înălţimea, care era direct proporţională cu ambiţiile sociale. Femeile mai mici de înălţime îşi doreau mai mulţi copii şi erau mai puţin interesate de carieră sau de competiţia profesională. Acelaşi chestionar a fost aplicat şi pe femei post-reproductive (cu vîrste mai mari de 45 de ani) şi datele s-au confirmat: femeile mai înalte au avut mai puţini copii decît celelalte.

Aceste rezultate şi alte cercetări anterioare sprijină ideea că masculinitatea fizică e asociată cu masculinitatea psihică

Foto: Flickr / russelljsmith


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger