Femeile machiate dramatic par mai atrăgătoare, dar mai puțin competente

0

Machiajul are un impact foarte mare asupra modului în care oamenii percep femeile, acestea părând mai atractive, mai competente, mai plăcute și mai de încredere, arată un nou studiu.

Cercetătorii de la Procter&Gamble, Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston University și Dana-Farber Cancer Institute au arătat voluntarilor din cadrul experimentului fotografii cu femei nemachiate sau machiate natural, profesional și de seară.

În primul studiu, voluntarii au văzut imagini cu femei de diferite vârste și etnii timp de 250 de milisecunde. În al doilea studiu, alți voluntari au văzut aceleași imagini timp nelimitat și au putut să le inspecteze cu atenție.

Participanții la studiu au clasificat femeile, apoi, în funcție de competență, simpatie, atractivitate și încredere.

“Am descoperit că atunci când fețele erau arătate foarte repede, toate notele erau ridicate la fețele machiate în toate stilurile”, spune Nancy Etcoff, autorul principal al studiului. “Femeile erau considerate mai competente, mai plăcute, mai atractive și mai de încredere”, adaugă aceasta.

“Când au examinat cu atenție pozele cu femei machiate, voluntarii le-au văzut la fel de plăcute, dar mult mai atractive și competente, însă mai puțin competente când aveau un machiaj dramatic”, explică cercetătoarea. Machiajul dramatic nu mai era un avantaj comparativ cu atunci când oamenii vedeau pozele foarte repede.

Studiul este un mesaj pentru femei care trebuie să știe că machiajul are un impact asupra modului în care sunt percepute, moduri care depășesc atractivitatea fizică.

Foto: Flickr / JeffiPod

Sursa: ABC News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger