Femeile încep să-i surclaseze pe bărbaţi în consumul de tehnologie

0

De când computerele nu mai sunt nişte simple maşinării neprietenoase, folosite cu precădere de specialişti înarmaţi cu multe cunoştinţe tehnice, devenind mai degrabă noduri în reţea, femeile încep să se numere printre cei mai activi utilizatori de media sociale, servicii de mesagerie şi smartphone-uri.

Un raport realizat de comScore arată că prăpastia dintre sexe în ceea ce priveşte folosirea tehnologiilor de comunicare devine din ce în ce mai mică: 50,8% din utilizatorii de telefoane mobile sunt femei, în vreme ce 49,2% sunt bărbaţi. Una dintre explicaţiile pentru această inversare porneşte de la faptul că, în zilele noastre, site-urile de media sociale şi platformele online sunt orientate pe construirea şi consolidarea relaţiilor sociale şi pe păstrarea legăturii cu ceilalţi, o componentă esenţială pentru obişnuinţele de comunicare ale femeilor. “Când computerele erau mai degrabă gadgeturi decât resurse şi servicii de socializare, exista o discrepanţă vizibilă între femei şi bărbaţi, aceştia din urmă fiind mai predispuşi să le folosească. Dar pe măsură ce computerele, Internetul şi aparatele mobile sau, mai nou, aplicaţiile au devenit din ce în ce mai mai prezente în viaţa de zi cu zi, aceste diferenţe dintre femei şi bărbaţi s-au micşorat progresiv, iar unele cazuri s-au inversat,” explică Scott Campbell de la comScore.

Femeilenu sunt doar mai prezente în reţele sociale ca Facebook, dar folosesc şi mai mult serviciile de mesaje text, lucru care, după părerea lui Campbell, arată “că noile media devin din ce în ce mai integrate în ritmul cotidian al vieţii sociale, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.” Erik Qualman, autor al cărţii “Socialnomics”, crede că femeile îmbrăţişează atât de mult site-urile de media sociale pentri cî aceste platforme promovează viaţa socială şi apropierea de prieteni şi de familie. “Cu cât media va fi mai puţin despre tehnologie şi mai mult despre consolidarea relaţiilor, cu atât influenţa femeilor va fi mai mare – poate chiar dominantă – în spaţiul media sociale,” spune Qualman. Această tendinţă ilustrează, de altfel, un alt stereotip legat de diviziunea sexelor: “Dacă fetiţele tind să stea mai mult pe chat şi să-şi ocupe timpul cu activităţi verbale, băieţii petrec mai mult timp jucându-se, de la jocuri video la v-aţi ascunselea,” punctează Sandra Calvert, director la Children’s Digital Media Center din cadrul Georgetown University.

Sursa: Technewsdaily.com

Foto: Keepartevil.net

 

Tags:



Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger