Femeile în relații sînt mai religioase decît celelalte

0

 În Occident femeile sînt mai religioase decît bărbații; e un fapt sociologic analizat și confirmat de International Sexuality Description Project. Cînd sînt însă femeile, dacă sînt, mai religioase?

Kristina Durante de la University of Texas a făcut un studiu pentru a vedea dacă există vreo legătură între perioadele fertile și religiozitate.

Cercetătoarea a recrutat 275 de femei cu vîrste între 18 și 44 de ani și au făcut un sondaj. Le-au întrebat în ce stadiu al ciclului menstrual se află și le-au împărțit în două grupuri, cele din perioada de maximă fertilitate și celelalte.

Femeile au fost întrebate cît de religioase sînt, dacă au o relație stabilă și alte lucruri generale. Rezultatele au arătat că femeile în perioada lor maximă de fertilitate sînt mai religioase. Și aici este însă o diferență – femeile în relații stabile erau mai religioase în perioada de fertilitate decît cele singure aflate în aceeași perioadă.
Simetric, femeile singure și fertile erau mai puțin conservatoare decît cele în relații și aceasta se reflectă și în preferințele lor electorale (Obama pentru femei singure la fertilitate și McCain pentru cele cuplate).

Explicația cea mai simplă e că în perioadele de maximă fertilitate o femeie e și foarte interesată de sex și o femeie singură trebuie să încalce cîteva tabuuri conservatoare pentru a-și găsi parteneri de sex, unul dintre tabuuri fiind căutarea în sine, încercarea mai multor bărbați. Religia condamnă această practică și de aceea religia le e mai puțin dragă femeilor singure. Pentru cele aflate în relație, conservatorismul religios nu înseamnă decît păstrarea situației prezente.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger