Femeile îmbătrânesc mai bine decât bărbații

0

Este adevărat că femeile acceptă îmbătrânirea mai bine decât bărbații?Sunt mai fericite de viețile lor și sunt mai “echipate” să gestioneze modificările prin care trec după 50 de ani? Se pricep mai bine femeile să sape adânc în interior pentru a găsi resursele de care au nevoie pentru a îmbătrâni cu demnitate?

Dr. Susan Nolen-Hoeksema, profesor de psihologie la Yale, spune că da. Ea crede că viețile femeilor se îmbunătățesc odată cu vârsta. Rata depresiilor, anxietății și sinuciderilor scade în rândul femeilor odată cu înaintarea în vârstă. Psihologul pune acest lucru pe seama forței pe care o are o femeie și calităților precum empatia, abilitatea de a asculta, răbdarea, care o ajută să facă față problemelor și situațiilor care apar.

”Calitățile femeilor le fac să celebreze vârsta înaintată ca o perioadă de bucurie, dragoste și împlinire pentru tot ce s-au străduit și au reușit să fie de-a lungul vieții”, spune psihologul.

Dr. Nolen-Hoeksema a realizat un studiu pe această temă și a observat că femeile peste 50 de ani sunt mai “echipate” să resolve provocările vieții decât bărbații. Bărbații nu au aplecarea de a folosi aceste calități pentru a se “împăca” cu bătrânețea, comparativ cu femeile. Cu alte cuvinte, femeile își folosesc mai bine forțele mentale, emoționale și relaționale pentru a face față adversităților, ceea ce le face mai puțin vulnerabile în fața depresiei și anxietății.

În ciuda percepției generale, femeile își găsesc încrederea și satisfacția din interiorul lor, nu din surse exterioare. În plus, chiar și în fața promovării ostentative de către mass-media a frumuseții și tinereții, femeile peste 50 de ani sunt mândre de maturitatea lor, experiență și înțelepciune. De asemenea, femeile peste 50 de ani cred că arată destul de bine. Imaginea femeilor despre corpul lor devine tot mai bună pe măsură ce se îndreaptă spre 50 de ani.

Foto: Flickr / Peter Cook UK

Sursa: Huffington Post

Citiți și:

Tinerii căsătoriți, fără copii sunt cei mai fericiți

Un zâmbet fals face mai mult rău decât bine

Generarea de noi neuroni – cheia adaptării la nou

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger