Femeile ies în stradă de 8 martie

2

Femeile vor atenție și în celelalte 364 de zile din an, nu doar de 8 martie. Pentru o mai bună reprezentare, pentru investiții în creșe și grădinițe, în siguranță, pentru fonduri la sănătate, educație, pentru susținerea familiilor monoparentale, femeile ies în stradă. Joi, 8 martie, organizațiile de apărare a drepturilor femeilor protestează în Piața Universității.

“Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că ne dorim ca România să fie un stat democratic pentru femei.

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că democraţia are nevoie de femei şi femeile au nevoie de democraţie.

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că ne dorim reprezentare politică, nu doar flori şi mărţişoare.

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că suntem solidare unele cu celelalte. Pentru că există şi suroritate, nu numai fraternitate.

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că 8 martie este Ziua Internaţională a Femeilor, ziua care marchează lupta femeilor pentru drepturi şi şanse egale.

Ieşim în Piaţa Universităţii pentru că spaţiul public aparţine şi femeilor. Revendicăm acest spaţiu public de 8 martie, pentru a ne face vocile auzite”, se arată în manifestul femeilor.

Mișcarea Feminism-România le invită pe cetățenele indignate în Piața Universității de la ora 19, pe 8 martie, pentru a-și striga nemulțumirile și revendicările.


2 comentarii

  1. Femeile, ca si majoritatea domeniilor in care acestea muncesc (invatamant, sanatate) sunt ignorate de politicienii nostri dragi. Ce importanta are ca femeile sunt platite, pe acelasi post, cu pana la 20% mai putin decat un barbat in aceeasi situatie? Ce importanta are ca femeile sunt mai capabile decat barbatii sa faca multitasking, sa planifice si sa organizeze activitati complexe? Ce importanta are ca femeile, de cele mai multe ori, au si un “job” acasa? Ce importanta are ca invatamantul si sanatatea au cele mai mici salarii din toate domeniile? Nu conteaza, femeile accepta si asa. Pentru ca ele fac sacrificii pentru familie, pentru copii. Asa ca, daca ele accepta si asa, de ce sa ne mai chinuim sa le tratam… omeneste? 🙂 Asta cu dedicatie doar pentru anumiti sefi, politicieni si oameni de stat. La multi ani mamelor voastre de 8 martie…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger