Femeile dominatoare nasc băieți

0

Cercetătorii italieni – pentru că există și așa ceva, nu doar americani și britanici – au adunat date despre 10 000 de proaspete mămici și au descoperit că femeile care cîntăresc în jur de 50 de kilograme înainte de graviditate, indiferent de înălțime, nasc semnificativ mai multe fete decît cele care cîntăresc mai mult.

 

 

În paralel, cercetătorii norvegieni au studiat 40 de mii de femei în timpul și după perioada de sarcină. Aceștia au descoperit că femeile anorexice înainte de graviditate au cu 10% mai multe fete decît femeile cu greutate moderată.

Același tip de cercetare a condus-o pe Valeria Grant,psiholog evoluționist la University of Auckland și mamă a patru băieți, la concluzia că femeile cu mai mult testosteron nasc copii de sex masculin. În 1980, Valeria Grant a creat un test pentru măsurarea personalităților dominatoare – cu cît e mai sigură pe ea și mai impunătoare o femeie, cu atît mai multe puncte marchează la acest test. Cele două studii ale Valeriei Grant s-au combinat și concluzia ei e că femeile mai dominatoare nasc mai mulți băieți.

Mecanismul, după biologul englez T. Manning, ar putea fi aceea că fetușii care au fost expuși în uter la niveluri mai mari de testosteron ajung personalități dominatoare și copiii lor sunt la rîndul lor expuși la mai mult testosteron încă din faza pre-natală.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger