Femeile din Europa sunt mai longevive decât bărbații

0

Bărbații europeni stau mai prost decât femeile în ce privește speranța de viață. Deși europenii trăiesc mai mult ca niciodată, bărbații sunt cu o generație în urma femeilor.

 

 

Studiul Organizației Mondiale a Sănătății a analizat date privind aproximativ 9 milioane de oameni din 53 de țări. Se pare că bărbații nu au atins creșterea medie a anilor de viață pe care femeile o aveau în 1980.

“Prăpastia” dintre femei și bărbați este de 7,5 ani. Din 2010, femeile din Europa se pot aștepta să trăiască, în medie, 80 de ani, iar bărbații pot ajunge la o medie de 72,5 ani.

Cercetătorii spun că ocupațiile și stilurile de viață explică în mare parte această prăpastie. Studiul mai scoate în evidență și diferențe privind speranța de viață între țări. Cea mai mare diferență între țări este tot la bărbați, de 15 ani. La femei este de 12 ani.

Țările cu cele mai mari diferențe între bărbați privind longevitatea sunt Belarus, Estonia, Kazakhstan, Lituania, Muntenegru, Rusia și Ucraina. Cele mai mici sunt în Islanda, Israel, Olanda, Suedia și Marea Britanie.

Cei mai mari factori de risc pentru sănătate sunt, potrivit studiului, țigările și abuzul de alcool. Cei mai mulți europeni mor din cauza bolilor cardiovasculare.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger