Femeile chiar sunt mai periculoase la volan

1

Femeile la volan au mai multe șanse decât bărbații să fie implicate într-un accident. Cercetătorii au analizat 6,5 milioane de accidente de mașină și au găsit un număr neașteptat de mare de accidente între două șoferițe.

Rezultatele sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât bărbații petrec mai mult timp la volan decât femeile. În medie, bărbații sofează 60% din timp, iar femiel 40%.

“Rezultatele arată că în anumite scenarii de ciocniri, accidentele dintre bărbați sunt sub-reprezentate, iar cele dintre femei sunt supra-reprezentate”, spune Michael Sivak, reprezentant al Univesității din Michigan, autor al studiului.

El a studiat rapoartele poliției referitoare la accidente rutiere între 1988 și 2007. El s-a așteptat să afle că accidentele în care erau implicați doi șoferi reprezintă 36,2% din total, că accidentele dintre femei reprezintă 15,8% iar cele dintre bărbați și femei – 48%.

În schimb, au aflat că accidentele în care erau implicate două femei reprezintă 20,5%, iar cele dintre bărbați erau sub 31,9%. Accidentele dintre femei și bărbați s-au situat la nivelul de 47,6%, după cum se așteptau.

Cercetătorii au mai aflat că femeile au mai multe șanse decât bărbații să se lovească la o intersecție, mașinile lor fiind lovite din partea stângă când încearcă să facă la dreapta.

Sivak explică faptul că acest lucru poate fi determinat de diferența de înălțime dintre sexe.

Foto: Flickr / xJasonRogersx

Sursa: The Daily Mail


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger