Femeile au un creier mai mic, dar mai eficient

1

E o glumă frecventă în rândul bărbaților că femeile ar avea creierul mai mic, iar cercetătorii confirmă asta, dar precizarea mai importantă este că femeile își folosesc creierul mai eficient decât bărbații.

Creierul unei femei lucrează mai eficient decât cel al unui bărbat întrucât folosește mai puțină energie și mai puține celule pentru a obține aceleași rezultate, dacă nu chiar mai bune.

Bărbații au mai mulți neuroni, dar femeile au mai multe conexiuni între ei, ceea ce duce la o gândire mai rapidă în ciuda faptului că au mai puțină materie cenușie.

Studiul a fost realizat de neurocercetători de la Universitatea din California care s-au întrebat de ce femeile, care au un creier cu aproximativ 8% mai mic decât al bărbaților, dovedesc același nivel de inteligență.

Cercetarea s-a axat pe o zonă din creier, hipocampusul, vital pentru memorie și emoții. În cazul bărbaților, cu cât este mai mare hipocampusul, deci cu cât mai mulți neuroni au, cu atât au o inteligență mai mare.

Dar, cercetătorii au observat că în cazul femeilor un hipocampus mai mare, dar oricum mai mic decât al bărbaților, nu indică o inteligență mai ridicată, dimpotrivă inteligența ar fi mai ridicată în cazul unui hipocampus mai mic.

Cercetătorii au făcut teste psihologice pe 59 de femei și 45 de bărbați cu vârste între 18 și 27 de ani. Ca și în studii anterioare, s-a dovedit că femeile se descurcă mai bine la capitole precum gândirea inductivă și urmărirea unei situații în schimbare, iar bărbații se pricep la a gândi spațial.

Sursa: DailyMail


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger