Femeia care vrea să dea naștere unui rechin

1

Designerul japonez Ai Hasegawa are o idee care ne-ar putea zbârli părul multora dintre noi: cum populația lumii se află în expansiune rapidă, iar problema hranei e departe de a fi rezolvată, japoneza propune ca unele femei să dea naștere mai multor specii de animale, pe care, putând la un moment dat să se și hrănească cu acești pui.

 

Ai-Hasegawa-550x309

 

Unul dintre cele mai controversate proiecte ale sale se numește ”Vreau să dau naștere unui rechin”, iar miza lui ar fi să atragă atenția asupra faptului că în multe zone ale lumii nașterea unui copil este extrem de problematică din cauza lipsei de resurse, propunând scenariul în care femeile să-și nască propria hrană. ”Suntem programați genetic să creștem copii, ca mijloc de a ne perpetua genele, însă lumea în care trăim se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari pentru creșterea copiilor în condiții propice, date fiind suprapopularea și condițiile de mediu ne prielnice. Trebuie totodată să și mâncăm, dar ne confruntăm cu criza hranei, ca rezultat al pescuitului excesiv, al folosirii extensive a pământului și creșterii exponențiale a populației,” scrie Ai Hasegawa. Astfel, ideea ei este ca oamenii să dea naștere unor pui de animale, preferabil provenite de la specii aflate pe cale de dispariție și totodată comestibile.

 

Ai-Hasegawa2-550x399

 

Intervievată de VICE.com, japoneza susține că știința va permite în curând acest lucru. Femeile și-ar putea folosi uterul ca acvariu sau incubator, spune Ai Hasegawa, fără a fi nevoie de vreo modificare la nivelul ADN-ului, atâta vreme cât placenta provine de la fetusul animal, putându-se adapta la condițiile din corpul uman. După părerea designerului japonez, candidata perfectă pentru un astfel de experiment este o femeie singură, bogată și aflată la menopauză, atâta vreme cât nașterea unui pui de animal ar presupune întreruperea menstruației, posibilă numai prin folosirea unor tratamente cu efecte adverse. Totodată, rechinul este animalul perfect pentru proiectul ei, dat fiind că este o specie amenințată cu dispariția, cu o speranță de viață comparabilă cu a omului și, nu în ultimul rând, o delicatesă.

Alte proiecte ale japonezei reiau aceleași principii, înlocuind însă rechinul cu tonul sau somonul.

Aici  puteți citi interviul integral cu Ai Hasegawa.

Sursa: VICE


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger