Femei fără adăpost fac haine pentru alți oameni ai străzii

0

O studentă la Studii Creative de la Universitatea din Detroit a creat o haină de iarnă care se poate transforma în sac de dormit destinată oamenilor străzii.

Haina a fost realizată ca temă, după ce i s-a cerut să vină cu un proiect care să acopere o nevoie. Studenta s-a gândit imediat la cei peste 20.000 de oameni care înfruntă iernile grele din Detroit.

Ideea, însă, s-a transformat într-o inițiativă mai amplă prin care femeile fără adăpost au început să fie instruite să devină cusătorese. “Atenția este pe sistemul umanitar prin care creăm joburi pentru cei care le vor și haine pentru cei care au nevoie de ele fără bani”, spune Veronika Scott despre proiectul său care se axează mai mult pe a schimba vieți decât pe a încălzi oameni pe timpul iernii.

În cadrul proiectului Empowerment Plan, sunt angajate femei fără adăpost care realizează hainele de iarnă pentru persoanele fără adăpost îmbunătățindu-și propriile vieți, de asemenea. În prezent, nouă cusătorese lucrează în acest proiect și vor produce 4.000 de haine în 2013.

După cum se observă în filmul de mai jos, proiectul s-a extins în afara orașului Detroit.

Sursa: fastcoexist.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger