Felul în care ne pierdem virginitatea ne influențează întreaga viață sexuală

1

Un grup de cercetăători susține că pierderea virginității are urmări mai ample decât s-a crezut inițial. Teoria celor de la universitățile din Tennessee și Mississippi este că inițierea în viața sexuală determină felul în care ne vom raporta mai târziu în viață la relațiile amoroase.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătătorii au realizat – desigur – un chestionar, la care au participat 206 femei și 113 bărbați, întrebați diverse amănunte despre pierderea virginității. Întrebările au fost de tipul ”Cât de mulțumiți ați fost de prima experiență sexuală?” ”În ce măsură o regretați?” ”Ați avut parte de stări anxioase în acel moment?” etc. Apoi, tinerii au fost rugați să-și evalueze viețile sexuale actuale, luând în calcul elemente ce țin de satisfacție, nivelul de control pe care simt că-l dețin. ș.a.m.d. Ultima etapă a fost întocmirea unui jurnal de sex, în care subiecții și-au documentat viețile amoroase în desfășurare.

Rezultatele arată un lucru poate ușor de intuit: dezvirginările derulate în condiții favorabile, care au constituit experiențe plăcute, au determinat o viață sexuală mai împlinită, dar și o viață emoțională pe măsură. Cei care au avut parte de experiențe pozitive în materie de inițiere sexuală s-au declarat mai satisfăcuți și cu un grad mai ridicat al stimei de sine. Pe de altă parte, cei care și-au pierdut virginitatea în condiții mai vitrege au experimentat mai târziu în viață mult mai puțină satisfacție, dar și mai puțină siguranță de sine.

”Deși acest studiu nu demonstrează că o primă experiență sexuală ameliorează automat viața sexuală în întregime, pierderea virginității are toate șansele să determine anumite pattern-uri în viața persoanei respective,” au arătat cercetătorii, citați de The Atlantic.

Sursa: The Atlantic

Foto: themorleyreport.blogspot.com


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger