FDSC invită ONG urile la un nou eveniment din seria ONGLex

0

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) a demarat la începutul acestui an seria de seminarii ONGLex, menite să prezinte teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental. Al doilea seminar va avea loc pe 31 mai, în parteneriat cu SCPA Gherghina şi Asociaţii şi PricewaterhouseCoopers.

Vor fi abordate aspecte fiscale practice în activitatea organizaţiilor neguvernamentale. Seminariile sunt organizate în cadrul proiectului “Servicii juridice pro bono pentru organizaţiile neguvernamentale din România , finanţat de Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe şi derulat de FDSC în parteneriat cu 6 firme de avocatură:  Kinstellar SPARL, Clifford Chance Badea SCA, White & Case, Pachiu SCA, DLA Piper Dinu SCA şi Radu Tărăcila Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP şi SCPA Gherghina şi Asociaţii. Participarea este asigurată în limita locurilor disponibile şi gratuită. Înscrierile vor avea loc între 10 – 25 mai.

Primul seminar din seria ONGLex a avut loc pe 1 martie şi a avut ca temă “Contractul de muncă în noul cod al muncii”. Evenimentul a fost bine primit cu interes de către mediul neguvernamental, ceea ce a încurajat organizatorii să reia demersul şi să îşi propună să organizeze periodic întâlniri intre reprezentanţii organizaţiilor şi firmele de avocatură care au răspuns pozitiv invitaţiei de implicare în proiect.

Astfel, al doilea seminar marca ONGLex se va desfăşura pe data de 31 mai şi va aborda aspecte fiscale practice, care fac parte din activitatea cotidiană a organizaţiilor neguvernamentale. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu SCPA Gherghina şi Asociaţii şi PricewaterhouseCoopers. Ca şi data trecută, va fi un seminar interactiv, în cadrul căruia participanţii vor avea ocazia de a pune întrebări inspirate din activitatea organizaţiilor pe care le reprezintă. Pentru că fiscalitatea este o temă mereu actuală, invitaţia este deschisă pentru toate organizaţiile, indiferent de zona în care activează. Participarea este gratuită, însă posibilă în limita locurilor disponibile. Persoanele interesate trebuie să reprezinte organizaţii active în domeniul social, precum şi organizaţii care desfăşoară iniţiative de advocacy.

Iată şi temele incluse pe agenda seminarului:

  • Perspective fiscale pentru organizaţiile neguvernamentale în 2012: principalele modificări recente ale Codului Fiscal şi ale normelor de aplicare
  • Regimul fiscal aplicabil activităţilor economice: activităţi economice directe vs. societate comercială cu asociat unic ONG

Condiţiile de participare pentru seminarul din 31 mai sunt disponibile la linkul următor:

http://www.stiriong.ro/ong/justitie/fdsc-invita-ong-urile-la-un-nou-evenimen

Formularul de participare este disponibil aici:

http://goo.gl/CJicF

Seminariile ONGlex sunt organizate periodic de către FDSC, în dorinţa de a sprijini organizaţiile neguvernamentale în clarificarea celor mai importante aspecte legale din activitatea lor. Discuţiile vizează aspecte practice cu care reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale se întâlnesc în activitatea de zi cu zi. Evenimentul va permite atât prezentarea temelor juridice de către specialişti în drept, cât şi intervenţia participanţilor.

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independenta, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizaţii”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc. Proiectul “Servicii juridice pro bono pentru organizaţiile neguvernamentale din România” îşi propună să faciliteze accesul reprezentanţilor sectorului neguvernamental la informaţii de ordin juridic, oferite de către specialişti în drept.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger