FBI vrea să monitorizeze rețelele sociale

3

Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite a dat de curând publicității câteva detalii dintr-o strategie de monitorizare continuă a activității globale pe Facebook, Twitter și alte rețele sociale. Documentul, lansat pe 19 ianuarie, anunță că FBI se află în căutarea unor companii dispuse să participe la realizarea uni sistem de monitorizare.

 

”FBI a derulat un sondaj de piață, în urma căruia a descoperit că o alertă geospațială și analiza unei aplicații de mapping sunt cele mai bune soluții pentru aflarea și diseminarea informațiilor open source în timp real și pentru o mai bună punere la curent a FBI-ului cu situația globală,” arată acest document. Biroul de Investigații intenționează să urmărească anumiți utilizatori, documentul precizând că agenții trebuie ”să localizeze actorii sau grupurile negative și să le analizeze mișcările, vulnerabilitățile, limitările și posibilele reacții adverse.” Din strategia FBI mai face parte crearea unei ”matrice a pattern-urilor specifice stilurilor de viață,” lucru realizabil prin monitorizarea rutinelor zilnice ale utilizatorilor, pentru a ajuta forțele de ordine să intervină în planificarea operațiunilor.

 

Sursa: Discovery News

Foto: Privacylover.com


3 comentarii

  1. multa lume inca isi mai doreste sa vina americani, eu unu insa am inceput sai urasc si sa-mi doresc sa nui mai vad in fata ochilor… se cred stapani lumi, de parca totu ar fi al lor.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger