FBI-ul, pe urmele celor de la BP: SUA lanseaza o investigatie penala

1

Guvernul federal a lansat marti o investigatie civila, dar si penala impotriva companiei British Petroleum (BP) in legatura cu deversarea de petrol din Golful Mexicului. Investigatia vine ca un raspuns la presiunea opiniei generale din SUA, dar si din cauza semnalarii mai multor neregularitati, preluate si de presa de peste ocean. Procurorul general al SUA a declarat marti ca exista o baza suficienta pentru pornirea unei investigatii, in care vor fi implicate mai multe agentii federale, printre care si FBI.

Departamentul de Justitie din SUA a solicitat deja celor trei companii implicate – BP, Halliburton si Transocean – sa pastreze toate rapoartele si documentele care au legatura cu incidentul, informeaza Reuters. Departamentul va verifica daca actiunile companiilor violeaza Legea Apelor Curate, Legea Speciilor Protejate, Legea privind Protejarea Pasarilor Migratoare si Legea Poluarii cu Petrol. Daca aceste legi sunt incalcate, companiile sunt obligate sa ramburseze eforturile si cheltuielile guvernamentale de curatare.Potrivit Reuters, se pare ca vor fi si acuzatii aditionale, de exemplu cea legata de obsturctionarea investigatiilor. “Odata cu avansarea investigatiei, vom fi meticulosi, agili si agresivi”, au declarat reprezentantii Departamentul de Justitie. „Nu ne vom odihni, pana nu se va face dreptate.”

Acest caz nu e primul in care BP se afla in fata Departamentului de Justitie. In 2007, compania a fost de acord sa plateasca mai mult de 370 de milioane de dolari ca urmare a amenzilor de la diverse agentii, neremedierea unor pagube create in natura, dar si a unor acuzatii penale, cum ar fi frauda.

Sursa: Reuters

Foto: Reuters

Tags:Un comentariu

  1. A dat drumul Obama la pitbuli! :)))) “Oh, my dear, we’re fucked!” spun – intr-o engleza cu puternic accent britanic – mai marii companiei. :))
    Acum serios, bine fac! Toti trebuie sa respecte legile, inclusiv marile corporatii.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger