Farmville la birou. Live, nu doar pe Facebook

1

Cercetarile au aratat ca un spatiu de birou sanatos, cu plante multe si ferestre deschise, sporeste productivitatea si creativitatea la locul de munca. Iar conceptul Living Office, prezentat in cadrul unei expozitii de gradinarit din Chelsea, ilustreaza cum munca de birou poate fi imbinata cu rasadurile, de la rosii si capsuni, la menta si arpagic, pentru economisirea resurselor si sporirea capacitatii de lucru.

Proiectat de compania de design interior Vitra, in colaborare cu o firma care se ocupa de amenajarea birourilor, Indoor Garden Design, Living Office ofera o noua semnificatie si utilitate plantelor de birou, potrivit Tree Hugger, in ceea poate fi numit gradinarit la locul de munca. Urmarind conceptul, pe micile rafturi de pe biroul unui angajat ar putea creste fructe si legume care sa constituie masa de pranz. Capsuni, rosii, menta sau arpagic. Un acvariu cu pesti actioneaza ca sistem de filtrare a apei pentru hranirea plantelor si exista si un cos pentru compost, destinat deseurilor organice. Pe masura ce se degradeaza, acestea din urma degaja caldura pentru spatiul de lucru.

Peretii biroului ar urma sa fie vii, imbracati in plante ornamentale de zi cu zi plasate in asa fel incat sa reduca cat mai mult dioxid de carbon. Planta paianjen, de exemplu, poate risipi poluantii dintr-un spatiu inchis, din cate a observat NASA. Ficusul purifica aerul, orhideele indeparteaza din el xilenul (solvent folosit in industria lacurilor, a colorantilor, a cauciucului), care poate cauza ameteala si dureri de cap. Totodata, aerul cald pompat prin sistemul de ventilatie ar urma sa fie absorbit de o mica sera pentru cresterea ardeilor. Apa murdara din acvariul de pesti mai sus mentionat poate fi valorificata in sistemul de irigare a plantelor de pe birou si de pe pereti.

Mai multe detalii gasiti aici.

Foto: www.efig.eu.com

Cititi si:

Agricultura urbana: ferme in toata regula pe acoperisul blocurilor pentru promovarea fermieritului traditional

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Kiskert az irodában is » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger