Farmacie careîşi reduce consumul de energie cu 46% datorită energiei geotermale

1

Lanţul de farmacii Walgreens şi-a deschis în suburbiile din Chicago prima farmacie care foloseşte încălzire şi răcire geotermale, fiind prima din domeniu care utilizează tehnologia într-un magazin de retail, informează Environmental News Network.

Farmacia, amplasată în Oak Park, îşi reduce consumul de energie cu aproximativ 46% că urmare a instalării sistemului geotermal.

Anul trecut, autorităţile locale au reglementat că orice retailer care construieşte un punct comercial trebuie să folosească energia geotermală.

Sistemul instalat la farmacia Walgreen foloseşte căldura pământului prin intermediul unei reţele instalate la aproape 200 de metri sub pământ. Un lichid – pe bază de apă – de transfer a căldurii face schimbul de energie pentru încălzire şi răcire cu pământul, asigurând o temperatură constantă de 12 grade Celsius.

Sistemul funcţionează oriunde şi aduce multe beneficii mediului, spune Tom Connolly, reprezentant al Walgreens. “Să încălzeşti o cameră de la 12 grade şi nu de la -12 şi să o răceşti de la 36 de grade Celsius economiseşte multă energie”, spune acesta.

Flickr / Exothermic

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Cel mai mare sistem geotermal din Europa funcţionează în centrul Londrei » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger