Fără discriminare de Ziua Internațională împotriva Homofobiei și Transfobiei

0

Azi se sărbătoreşte IDAHOT – International Day Against Homophobia and Transphobia/Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei şi Transfobiei. IDAHOT este o sărbătoare care are loc din 2004 în peste 120 de ţări. Data de 17 mai a fost aleasă pentru a celebra eliminarea homosexualităţii de pe lista bolilor mentale, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Asociaţia MozaiQ își propune să atragă atenţia asupra nivelului ridicat de homofobie şi transfobie în societatea românească şi în spaţiul public. În plină campanie electorală, se adresează autorităților locale, parlamentarilor, Guvernului şi Curţii Constituţionale pentru a le reaminti că persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) sunt victime ale discriminării zilnice, pe stradă, la serviciu şi chiar în familie.

Decidenţii aflaţi în poziţii publice trebuie să respecte drepturile democratice ale minorităţilor sexuale şi de gen şi trebuie să reprezinte un model în faţa societăţii cu privire la tratamentul tuturor cetăţenilor, ca egali în faţa legii. Persoanele LGBT există în toate clasele sociale, ne sunt colegi, frați, surori, prieteni, iar acceptarea acestora ca cetățeni egali trebuie să fie un deziderat pentru întreaga societate. Contribuția acestora la binele comun este de netăgăduit, reiterează cei de la MozaiQ, într-un comunicat de presă.

Comunitatea LGBT din Bucureşti, precum şi aliaţii acestora se vor aduna în Parcul Izvor, intrare Blvd. Națiunile Unite, marţi 17 mai 2016, începând cu ora 17:30, în cadrul unui flashmob ce presupune deschiderea simultană a zeci de umbrele colorate în culorile curcubeului, steagul oficial al comunităţii LGBT. Prin acţiunea lor, participanții vor să clameze spaţiul public şi să sporească gradul de vizibilitate al persoanelor LGBT în societate.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger