FânFest ține munții în loc

10

Echipa Campaniei Salvați Roșia Montană anunță cea de-a VII-a ediție a festivalului FânFest, în perioada 17-19 august 2012. Festivalul, a cărui primă ediție s-a desfășurat în august 2004, a adus laolaltă, de-a lungul anilor, mii de vizitatori și activiști din întreaga țară, dar și din străinătate, la Roșia Montană.

FânFest înseamnă întrunirea eforturilor de promovare a patrimoniului cultural și a spiritului militant și este unul din modurile în care susținătorii localității istorice arată că în Roșia Montană se poate trăi din agricultură, turism și alte activități ce nu distrug natura și cultura.

“FânFest se bucură să experimenteze, să celebreze și să provoace spiritul critic, iar activitățile din acest an sunt deopotrivă o invitație de a cunoaște Roșia Montană. Fie că alegi manifestări cu mesaj social sau pur și simplu îți petreci timpul ascultând poveștile comunității, străbătând cărările sau admirând priveliștea, FânFest te invită la celebrarea spiritului civic. Răspunsurile nu se arată întotdeauna cu ușurință, dar forța glasurilor noastre sunt cele ce au păstrat vie Roșia Montană în ultimul deceniu. Cum îți imaginezi acest loc peste 10 ani? Dar peste 50? Care sunt valorile unei comunități care contează cu adevărat? Ce vreau și pot eu ca cetățean să fac pentru Roșia Montană sau alte initiațive civice?”, se arată în apelul organizatorilor.


10 comentarii

 1. de fapt eforturile de conservare a patrimoniului cultural se vad in programele de reabilitare ale celor de la RMGC, in curand o sa fie vizitabile din nou galeriile romane vechi de 2000 de ani.

 2. Da, Sorin RMGC vrea numai bine pentru Romania, vrea sa arunce cu bani in tara asta, ei nu vor sa extraga aurul, sa lase ciuanurile si sa plece! Nu vor asta! Vor sa ne ajute, sa iti faca tie munti de bani, nu actionarilor! Ai dreptate !!! La del o sa fie si la Cuprimin, la ROsia Poieni … o sa fim bogati de pe urma acestor resurse! Sorine, esti bou, cu B MARE -> BOU !!!

 3. Cârpeală de doi lei ce face RMGC. Și nu spune oricine asta, ci reprezentantul UNESCO în România, Ștefan Bâlici. Praf în ochi ce face RMGC. Ați demolat peste 100 de imobile în Roșia Montană și Corna, fără avize de la Primărie. Ați exploatat deja aur, cu o licență expirată de 10 ani. Mituiți în dreapta și-n stânga. Ar trebui să înfundați pușcăria, dar pentru că trăim într/un stat putred de corupt, stați bine – mersi și dați comentarii mincinoase.

  • poate ar trebui sa iti ancorezi macar putin vorbele in realitate. Macar putin… Daca tu zici ca e praf in ochi faptul ca au reabilitat deja cateva cladiri istorice, ca au facut cea mai mare cercetare arheologica din tara noastra de pana acum, ca au reabilitat galerii vechi de 2000 de ani, sunt curios ce parere ai despre ce au “facut” opozantii. Adica NIMIC!

  • PS: apropos de comentarii mincinoase, asta cu licenta expirata si cu aur deja exploatat e noua inventie? E chiar penibil, nu stiu cum sa-ti spun :))

 4. Sorinel, ia aminte la ce zice colegul Viktor, ca are dreptate! Si pune mana si mai studiaza si tu gramatica limbii romane, ca esti cam praf!

 5. “…sau pur și simplu îți petreci timpul ascultând poveștile comunității…” Poate ar trebui sa chiar faca acest lucru organizatorii, nu de alta dar povestile comunitatii aproape toate spun ca vor sa se faca minerit acolo. sau ei nu conteaza?

  • Se pare ca postacul Alexandru ii da inainte cu acuzatiile, ca deh, altceva nu e in stare sa spuna. Apropos, te poti convinge si singur ca cei de la RMGC au reabilitat galeriile romane, dar stiu, realitatea si campania “salvati” Rosia Montana sunt… paralele.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger