Familiile britanice își botează copiii după personajele din ”Game of Thrones”

0

Probabil că mulți dintre voi ați așteptat măcar o dată cu sufletul la gură un nou episod din serialul-fenomen Game of Thrones (Urzeala tronurilor), pentru a vedea ce intrigi au mai pus la punct scriitorul George R.R. Martin, alături de scenariștii HBO. Celebrul serial a devenit deja un fenomen global, urmărit, comentat și interpretat de sute de milioane de oameni, conectați de cinci șezoane la povestea depănată de Șeherezada TV sau digitală.

Iar dacă peste o generație, ecourile acestui film și ale acestei cărți se vor fi atenuat, amintirea lui va rămâne cel puțin în numele unora dintre nou-născuții Marii Britanii. Un nou raport al Oficiului Național de Statistică arată că din ce în ce mai mulți părinți aleg să-și numească copiii după celebrele personaje imaginate de George R.R.Martin.

Dintre protagoniști, cea mai invocată la botezuri este Arya Stark, adolescenta aventuroasă și curajoasă care, de câteva sezoane încoace, își urmează pe cont propriu complicata epopee. În 2014, 244 de copii au primit numele ei în Marea Britanie, în vreme ce numele surorii sale, Sansa Stark, l-au primit de șase ori mai puțini copii. Daenerys, supranumită ”mama dragonilor”, a dat numele a 9 de copii, dar alți 53 au fost botezați Khaleesi – nume sub care este numită Daenerys, după ce s-a căsătorit cu khal-ul din seminția Dothraki. Tot anul trecut, primii patru copii din această țară au primit numele Brienne, după femeia-cavaler care revoluționează raporturile de gen în Urzeala tronurilor.

În ceea ce privește protagoniștii de sex masculin, aceștia au influențat mai puțin onomastica britanicilor: cel mai popular nume nou adoptat este Theon, urmat de Tyrion, după celebrul personaj interpretat de actorul Peter Dinklage.

Sursa: Wired UK

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger