Familia lui Bob Marley lansează “prima marcă internaţională de marijuana”

0

La 33 de ani de când Bob Marley a murit pulmonar şi cerebral, oamenii de ştiinţă anunţă că extractul de cannabis are un efect pozitiv substanţial în tratarea tumorilor canceroase ale creierului. La acelaşi interval, familia celebrului muzician jamaican, unul dintre cei mai activi şi mai deschişi susţinători ai legalizării marijuanei, a anunţat că lansează o marcă de canabis recreativ, pe care o va comercializa cu ajutorul unei companii din Seattle, care promovează comerţul echitabil.

Marley-family-photo-620x413Cedella Marley (fiica muzicianului), Rita Marley (fosta soţie a lui Bob Marley) şi Rohan Marley (fiul muzicianului)

Marley Natural, care se va lansa la finalul lui 2015, va cuprinde o gamă de produse legate de consumul de cannabis, de la vaporizatoare, la loţiuni cu extracte de marijuana cultivată în Jamaica, produsele urmând să fie vândute în ţările unde consumul şi comercializarea marijuanei sunt permise de lege. “Marley Natural este un brand adânc înrădăcinat în viaţa şi moştenirea tatălui nostru,” spune Cedella Marley, fiica muzicianului. De pe site-ul noii mărci, aflăm că “Marley Natural s-a născut din respectul profund pe care Bob Marley îl avea pentru puterea naturii de a ne vindeca şi inspira. Rămânând fideli idealurilor lui, vom cultiva cannabis de bună calitate şi vom crea accesorii care să celebreze viaţa, să activeze bunăstarea spirituală şi să hrănească o legătură pozitivă cu lumea.”

Compania cu ajutorul căreia această marcă de iarbă şi produse adiacente vor ajunge la public cuprinde alte câteva firme a cărei activitate e legată de consumul de marijuana, printre care Tilray, o marcă de marijuana medicinală dezvoltată în Canada. “Am vrut ca vocea şi viziunea lui Bob Marley – precum şi viziunea familiei sale – să contribuie la mişcarea pentru eliminarea prohibiţiei,” e de părere CEO-ul companiei Privateer Holding. “Într-un fel, el a început această mişcare în urmă cu cinci decenii, prin comentariile lui publice despre cannabis.”

Marley Natural, ale cărei produse sunt destinate “adulţilor responsabil care sunt deja consumatori de cannabis,” va ajunge pe piaţa afectată major de schimbări legislative, în special în SUA, unde luna aceasta, statele Oregon şi Alaska au legalizat consumul recreativ de cannabis şi comercializarea lui. Prin urmare, interesul antreprenorilor pentru comerţul cu marijuana este în continuă creştere. “Investitotii au observat că aceasta ar putea fi următoarea mare industrie americană şi încearcă să obţină bani din ea,” spune CEO-ul unei reţele de investiţii în această nouă industrie, The Arcview Group. “Totodată, ei caută să facă investiţii cu impact. Mulţi îşi doresc să apuce ziua când niciun adult nu mai este pedepsit pentru că fumează marijuana, iar investiţiile în această industrie sunt o cale pentru a obţine acest lucru.”

Sursa: Geekwire

Puteţi citi şi:

Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei

Cum s-a răspândit marijuana prin lume

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger