Ciocolata organica Green&Black’s intra in sistemul Fairtrade

2

ciocolata organica

Ciocolata neagra organica Green&Black’s va intra complet in sistemul Fairtrade in SUA si in alte tari ale lumii pana la sfarsitul anului. Fairtrade este o miscare menita sa-i ajute pe micii producatori din tarile in curs de dezvoltare, pledand pentru plata unor preturi mai mari in favoarea acestora, precum si pentru standarde de mediu pentru produsele pe care le certifica.

Fairtrade se axeaza mai ales pe exporturi din tarile in curs de dezvoltare inspre cele dezvoltate, in mare parte fiind vorba de produse de artizanat, cafea, cacao, zahar, ceai, banane, miere, bumbac, vin, fructe proaspete, ciocolata si flori. Pentru ciocolata neagra organica de la Green&Black’s, boabele vor veni de la fermierii si cooperativele din Republica Dominicana. Astfel, 36.000 de agricultori vor avea joburi sigure, dar si beneficii educationale si in materie de sanatate.

Angajamentul financiar din partea companiei britanice de ciocolata este de peste 485.000 de dolari anual pentru urmatorii zece ani, bani platiti micilor producatori din Republica Dominicana si comunitatilor din care face parte. Aceasta inseamna ca preturile la cacao vor ramane stabile. Miscarea este un alt mare succes al organizatiei Fairtrade, care anul trecut a certificat Kit Kat, printre altele.

Tags:2 comentarii

  1. Laudabila initiativa Fairtrade, si daca s-ar aplica mai multor tari, pe diverse domenii de activitate, ar fi uimitor ce efecte poate avea o singura companie puternica intr-o zona foarte saraca. Cateva firme multinationale din diverse domenii in mai multe locuri sarace pe glob.. ar fi un semn de omenie reala din partea lor.

  2. Din fericire produse certificate fair trade sunt disponibile din ce in ce mai des pe piata romanesca; un exemplu in acest sens fiind produsele bio si fair trade Gepa importate de Cosul Verde

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger