Fagurele interactiv cu cărţi

1

Biblioteca Centrală din Bristol, Marea Britanie, îşi serbează cei 400 de ani de existenţă cu un concept inedit: o sculptură vie, inspirată din lumea albinelor, care cuprinde 400 de cărţi în mişcare, comandate de senzori. O carte pentru fiecare an din existenţa bibliotecii, scrie My Modern Met.

 

 

Designerul Rusty Squid, care a câştigat un premiu de 90.000 de lire sterline din partea Arts Council England, a conceput şi realizat întreaga instalaţie, combinând modernitatea tehnologiei cu cărţile vechi. Cărţile „răspund” mişcărilor vizitatorilor bibliotecii, deschizându-se şi închizându-se într-un mod care încântă pe oricine. Pentru că sculptura are o formă hexagonală, inspirată din modelul unui fagure, a fost numită The Book Hive.

 

 

stire 24 dec carti 2

 

stire 24 dec carti 3

 

„Este o instalaţie inventivă, plină de imaginaţie, care aduce împreună trecutul, prezentul şi viitorul într-o modalitate minunată şi care incită mintea. Credem că toată lumea, dar în special copiii şi tinerii, ar trebui să aibă posibilitatea de a se bucura de bogăţiile oferite de arte, muzee şi biblioteci. Sprijinind proiecte ambiţioase, precum Book Hive, putem aduce laolaltă partenerii potriviţi care să susţină crearea unor lucruri uimitoare”, spune Phil Gibby, director în cadrul Arts Council England. Sculptura cu cărţi va fi expusă în Biblioteca Centrală din Bristol până pe 7 martie 2014. Puteţi vedea cum funcţionează acest concept în materialul video de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: My Modern Met

 

Puteţi citi şi:

 

Un autor scrie o carte în timp ce-şi monitorizează activitatea cerebrală

VIDEO Cum cade cel mai mare domino cu cărţi din lume

FOTO Biblioteca din picioare cu cărţi gratis


Un comentariu

  1. Pingback: Cele mai bune cărți citite în 2015 | Joaca de-a cuvintele

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger