Facilitate de finantare pentru eficienta energetica (EEFF)

0

Eficienta

Companiile private care investesc in proiecte de eficienta energetica pot apela la EEFF, o facilitate de finantare infiintata de catre Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Initiativa isi propune reducerea consumului energetic din sectoarele energofage, precum si a emisiilor de gaze cu efect de sera asociate.

O fabrica romaneasca de folii si confectii din polietilena din Targu Mures a reusit sa faca o investitie pentru inlocuirea unei linii tehnologice. Din costul total al investititiei, de 400 de mii de euro, 360 de mii au fost finantare din partea EEFF. In urma realizarii de economii de energie, investitia urmeaza sa fie amortizata in patru ani de zile, se arata intr-un comunicat al EEFF.

Facilitatea pune la dispozitia companiilor din sectorul industrial privat, interesate in reducerea costurilor cu energia si cresterea eficientei energetice finantarea investitiilor in eficienta energetica in valoare de pana la 2,5 milioane euro, consultanta tehnica gratuita pentru elaborarea documentatiei bancabile aferente investitiei si un grant de 15% din valoarea imprumutului dupa implementarea si verificarea investitiei.

In Romania, EEFF este gestionat de catre compania de proiectare si consultanta Tractebel Engineering SA.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger