Facebook-ul bate sexul

4

Verificarea contului de Facebook sau a mailului sunt tentații cărora oamenii le rezistă mai greu decât atunci când vine vorba să fumeze o țigară sau să facă sex. Cel puțin asta a observat un cercetător de la Universitatea din Chicago într-un studiu pe 205 particpanți din Germania, cu vârste de (peste) 18 ani.

 

Flickr/Dani P.L.

 

Fiecare dintre participanții la studiu a primit câte un mobil BlackBerry, scrie Wired, și a fost îndemnat/ă să alerteze echipa de cercetare condusă de Wilhelm Hofmann o dată la fiecare 30 de minute în caz că simțeau nevoia să doarmă, să mănânce, să facă sex, să fumeze, să bea sau să se dea pe net. În urma experimentului, a fost realizat un top al poftelor.

Pofta numărul unu a fost cea de mâncare (aproape 30%), urmată de somn (circa 10%) și de consumul de băuturi nealcoolice (peste 8%). Pe locul patru s-a plasat dorința de accesare a platformelor media (8,1%), categorie în care privitul la televizor și navigarea pe internet au ocupat primele locuri. În cadrul categoriei “navigarea pe internet”, 71% dintre participanți au simțit nevoia să își verifice mailul iar 65% să intre pe Facebook, pe Twitter sau pe alte platforme de social media. Poftele sexuale s-au clasat pe locul 9.

Aflați mai multe detalii pe Wired.com, unde puteți vedea și graficul râvnelor.


4 comentarii

  1. Vladimir Iuganu via Facebook on

    in privinta sexului, cand auzi wrong password e chiar nasol, incerci de pomana sa intri din a doua incercare

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger