Facebook, Twitter şi Google dau dependenţă asemenea drogurilor

1

Mai multe studii arată că atât reţelele sociale, cât şi “tentaculele” gigantului Google provoacă utilizatorilor un tip de dependenţă foarte asemănător celui determinat de droguri. Atunci când sunt forţaţi să se deconecteze sau atunci când le “pică” netul, internauţii se comportă, spun cercetătorii, ca nişte consumatori de droguri forţaţi să treacă printr-o mică abstinenţă.

De asemenea, aşa cum alcoolul funcţionează ca lubrifiant social, la fel şi utilizatorii înfocaţi ai reţelelor sociale cred că Facebook sau Twitter cred că site-urile pe care le vizitează compulsiv sunt “crema” interacţiunii sociale. Pentru ei, outsiderii reţelelor apar drept întruchipări ale plictiselii.

“Renunţarea la tehnologie e considerată de către mulţi la fel de grea ca renunţarea la fumat sau la băut,” explică un reprezentant al Interperience, care s-a ocupat de realizarea acestor studii. Cercetarea arată că 53 % dintre cei 1000 de oameni intervievaţi s-au declarat “supăraţi” în absenţa conexiunii la Internet. 40% dintre respondenţi şi-au mărturisit un puternic sentiment de singurătate atunci când nu pot intra pe net.

 

Foto: Besorongola.wordpress.com

Sursa: The Economic Times

 

 

 


Un comentariu

  1. Pingback: » Facebook, Twitter si Google dau dependenta asemenea drogurilor

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger