Facebook nu va plăti taxe, ci va primi bani de la stat

0

În primul an în care și-a făcut publice veniturile anuale, 2012, compania americană a realizat un profit de 1,1 miliarde de dolari, aflăm de pe Gawker.com. Însă grație contabilității sale strașnice, Facebook nu va plăti taxe federale sau de stat, ci va beneficia de o rambursare federală de circa 429 de milioane de dolari.

Grupul de cercetare Citizens for Tax Justice, care a prezis asta anul trecut, când Facebook a anunțat că își va face publice veniturile anuale, a prezentat reușita companiei în raportul său anual pe 2012. Succesul Facebook în evitarea plății către stat se datorează deducerilor de taxe pe care le-a primit pentru acordarea de opțiuni – o formă de recompensă nefinanciară pentru angajați, care le permite acestora să cumpere un anumit număr de acțiuni din stocul companiei la un preț fix, neschimbat timp de câțiva ani, și îi motivează să lucreze pentru creșterea valorii companiei la bursă, de pe urma căreia pot beneficia financiar.

Cum Facebook a apelat mult la opțiuni anul trecut, deducerile de taxe au ajuns să depășească valoarea taxelor pe care trebuia să le plătească statului și guvernelor federale. Așa că în loc să dea bani statului, compania va primi de la acesta o rambursare de aproape jumătate de miliard de dolari pentru taxele plătite în 2010 și 2011. Facebook a spus că va repeta acțiunea și în anii ce vor urma, în care speră să evite plata a 2,17 miliarde de dolari către stat. Aflați mai multe detalii pe Bloomgerg Businessweek.

Foto: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger