Facebook lansează în Europa o campanie împotriva postărilor extremiste

0

Începând de ieri, Facebook a pus în mișcare o campanie europeană, menită să descurajeze postările rasiste, xenofobe. Compania care deține rețeaua socială a anunțat că va investi un milion de euro în diferite programe ale unor organizații neguvernamentale, pentru a combate postările amenințătoare și care instigă la ură, în special în ceea ce-i privește pe refugiați.

Campania, intitulată Initiative for Civil Courage Online (Inițiativa pentru curaj civic online), a pornit după ce mai mulți politicieni, în special germani, au pus problema creșterii masive a comentariilor xenofobe legate de criza refugiaților.

Deși regulamentul Facebook existent interzice hărțuirea, amenințările și agresiunile scrise, există numeroase păreri potrivit cărora acest regulament nu este aplicat cu eficiență.

Cea mai mare parte a campaniei se va concentra pentru început în Germania, unde incidentele recente au generat un val îngrijorător de reacții rasiste și xenofobe, manifestate inclusiv în rețelele sociale. În luna noiembrie, procurori din Hamburg au decis să investigheze Facebook, rețeaua fiind acuzată că nu previne răspândirea dicursului instigator la ură. Inclusiv Angela Merkel a adresat conducerii rețelei sociale recomandarea de a face eforturi sporite pentru temperarea valului de reacții extremiste.

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger