Facebook interzice utilizatorilor să vândă arme de foc prin intermediul său

0

Deși din aceste părți de lume nu e tocmai lesne să-ți imaginezi că intri pe Facebook și-ți cumperi un pistol, căruia cineva îi face reclamă distribuind o fotografie, publicul american apelează cu încredere la rețeaua socială pentru a-și achiziționa arme, la fel cum europenii ar căuta să-și cumpere tricouri. De curând însă, Facebook a anunțat că va interzice utilizatorilor săi particulari să vândă arme de foc prin intermediul rețelei și al Instagram. Noile reglementări nu se vor aplica însă și comercianților autorizați de arme, care își vor putea vinde în continuare produsele pe Facebook.

Această măsură este menită să sescurajeze tranzacțiile de arme între particulari, care, cel mai adesea, nu necesită verificarea cumpărătorului. Decizia intervine la aproape doi ani de la campaniile pe care grupurile informale Mayors Against Illegal Guns și Moms Demand Action for Gun Sense in America le-au derulat la adresa Facebook, în urma cărora rețeaua și-a avertizat utilizatorii că ar trebui să respecte legislația statală și federală în tranzacțiile online de arme. Tot atunci, Instagram a introdus o aplicație educativă, destinată utilizatorilor care își căutau prin intermediul site-ului promoții la arme de foc.

Noua reglementare adaugă armele de foc listei de obiecte interzise spre vânzare prin intermediul cele mai mari rețele sociale: marijuana, medicamente, precum și alte droguri ilegale. Cu toate acestea, potrivit lui Monika Bickert, reprezentant Facebook, rețeaua socială va continua să dezvolte constant posibilități tehnice ca utilizatorii să poată realiza între ei, mult mai ușor, tranzacții comerciale.

Sursa: Mother Jones


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger