Facebook a introdus 50 de opțiuni de gen

0

Până acum, utilizatorii de Facebook se identificau doar ca bărbat sau femeie când își făceau cont, însă acum pot alege dintr-o listă cu 50 de opțiuni de gen, printre care “transgender”, “intersex”, “androgin” sau “fără gen”, scrie The Telegraph. Site-ul le permite să-și aleagă și un pronume neutru, să nu fie doar “el” sau “ea”.

 

“Asta nu va însemna nimic pentru mulți oameni, dar pentru cei puțini are un impact, înseamnă mult”, a spus o ingineră de la Facebook,  Brielle Harrison, care la rândul ei trece printr-un proces de transformare din bărbat în femeie. “Foarte des, persoane transgender ca mine și alți oameni care nu se conformează genurilor au doar două opțiuni, ești bărbat sau femeie? Care e genul tău? Și e descurajant, pentru că niciunul din acești termeni nu le spun celorlalți cine suntem.” Noile opțiuni nu sunt încă disponibile în toate țările, dar vor fi în curând.

Lista de 50 de opțiuni a apărut în urma unor consultări cu mai multe grupuri gay și transgender, dar utilizatorii pot în continuare să nu își dezvăluie genul. Alte site-uri au implementat la rândul lor politici similare odată cu creșterea conștientizării asupra fenomenului transgender. Google+, de exemplu, le permite utilizatorilor să aleagă între “bărbat”, “femeie” sau “altele”; compania spune că în jur de 1% din oameni aleg această opțiune. În SUA, în jur de 700.000 de oameni spun că sunt transgender într-un fel sau altul.

Citiți întreaga listă de termeni pe The Telegraph.

Puteți citi și:

Susțineți scrierea istoriei LGBT a României

Germania, prima țară europeană care recunoaște legal persoanele intersex


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger