Facebook a înlăturat interdicţia de afişare a sânilor în fotografii despre alăptare

0

 După scandaluri repetate legate de politicile Facebook în materie de cenzură a imaginilor care înfăţişează explicit sâni feminini, numeroase voci au criticat excesul de zel manifestat de reţaua socială în eliminarea unor fotografii şi ilustraţii care reprezentau femei alăptând. În urma mai multor campanii din ultimii trei ani, rezunite sub hashtag-ul #freethenipple (“eliberaţi sfârcul”), Facebook şi-a revizuit regulile şi a înlăturat de curând interdicţia legată de postările care cuprindeau imagini cu sâni feminini şi sfârcuri, în timpul alăptării.

 

Baby breastfeeding

 

De-a lungul anilor de campanie, au fost organizate proteste online, dar şi offline, grupuri de femei ajungând să sancţioneze politicile reţelei sociale mergând să alăpteze în faţa clădirilor Facebook. Cu toate acestea, cenzorii reţelei nu s-au lăsat intimidaţi de argumentele care susţin că alăptarea nu are conotaţii sexuale şi că imaginile înfăţişând femei în această cenzură nu ar trebui considerate indecente. În urmă cu două săptămâni însă, reţeaua socială a revizuit aceste politici, fără să anunţe public schimbările făcute. Astfel, postarea unor fotografii cu femei care alăptează nu mai reprezintă un va mai viola termenii şi condiţiile de funcţionare a Facebook.

“Noi am permis dintotdeauna postarea imaginilor cu alăptare,” arată purtătorul de cuvânt al Facebook pentru CNET. “Este un lucru natural şi frumos şi ştim că pentru mame e important să-şi împărtăşească experienţele cu alţii pe Facebook. Ce am făcut însă a fost să modificăm felul în care analizăm raportările cu privire la nuditate, pentru a ne ajuta să evaluăm mai bine contextul fotografiei şi al imaginii. Prin urmare, de acum încolo vor fi permise fotografiile care înfăţişează sânii femeilor care alăptează, chiar dacă acesta este expus explicit, precum şi fotografiile care au ca subiect masectomia şi în care este înfăţişat chiar şi frontal celălalt sân.”

Sursa: Tech Times

Puteţi citi şi:

Sânii şi fesele femeilor, fructul interzis în epoca Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger