Fabrica de pensule prezintă stagiunea de spectacole 2018

0

Fabrica de Pensule revine în acest an cu o nouă stagiune de spectacole, în cadrul programului Linia de producție, propunându-și să susțină producțiile contemporane din domeniul artelor spectacolului, a creatorilor și artiștilor producători de spectacole de teatru și dans contemporan, precum și dezvoltarea publicului specializat dar și mai puțin familiarizat cu artele spectacolului.

În 2017, în Linia de producție au fost prezentate 2 premiere ale spectacolelor Sclavi – co-producție Fabrica de Pensule și Societate cu Răspundere Limitată și peste 15 spectacole și instalații performative – producții invitate și spectacole ale organizațiilor din Fabrica de Pensule, cu un număr de peste 1200 de spectatori.

Anul acesta programul de primăvară-vară pune în valoare artiștii emergenți. Astfel, spectacolele Heterocromiade Oana Mureșan & Cătălin Mardale și Avioane de Hârtie în regia lui Norbert Boda vor fi prezentate în Sala Studio a Fabricii de Pensule, precum și spectacolele studenților masteranzi de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, prezentând premiere ale acestora în luna mai și iunie. Pe lângă acestea, vom prezenta în premieră la Cluj spectacole invitate din alte orașe.

Programul Linia de producție începe în luna mai cu producții proprii și invitate, astfel:

▶  Heterocromia  | 5 mai
regia: Oana Mureşan, Cătălin Mardale

▶ Premieră: spectacolul studenților masteranzi de la Facultatea de Teatru și Televiziune – linia română | 14 mai

▶  Sclavi  | 19 mai
regia: Theodor-Cristian Popescu

▶  Premieră: Living Shakespeare  | 20 mai
regia: Cătălin Asanache

▶  Premieră: Crud  | 26-27 mai
regia: Ștefan Lupu, Daniel Chirilă

▶  Premieră: Foreplay  | 31 mai
regia: Ozana Nicolau
Alte activități din sfera artelor spectacolului la Fabrica de Pensule, organizate de Asociația Colectiv A:

▶ laboratorul Reciproc Performativ

Aflat în derulare, proiectul cuprinde un program de laboratoare de cercetare interdisciplinară, susținând astfel apariția unui cadru de cercetare artistică și de creare a noi forme estetice și discursive.

Dacă tehnologia trece de pragul unui instrument subordonat voinței noastre, poate da naștere unor sensibilități noi? Este întrebarea de la care a plecat proiectul de cercetare, If a Tree were to fall, al artiștilor Ötvös Kinga și Adrian Ganea.

▶ #FMR forme ușoare de performativitate: spațiu golit de judecată și constrângeri și umplut cu reflecții, improvizație, libertate de creație și experimentare

Tinerii artiști, studenții, dramaturgii, teatrologii, artiștii interesați de arta foto-video, dans, coregrafie, dar și amatorii de performance care nu au găsit încă un context de formare și exprimare sunt invitați lunar la #FMR, întâlniri dintr-o serie de evenimente inspirate de proiectul Miercurea Lejeră, inițiat și dezvoltat de Maria Baroncea și Eduard Gabia.

Calendarul primelor întâlniri #FMR: 3 mai, 30 mai, 30 iunie.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger